All on X

All-on-4 metoda

All-on-4 metoda je stomatološki tretman koji koristi samo četiri dentalna implantata za potpunu obnovu zuba u gornjoj ili donjoj čeljusti. To je minimalno invazivna procedura koja je posebno pogodna za osobe koje su izgubile značajan broj zuba i imaju osteoporozu čeljusti.

Prednosti All-on-4 metode:

 • Manji broj implantata: Za razliku od tradicionalnih implantnih procedura koje zahtijevaju 6-8 implantata, All-on-four koristi samo četiri implantata, što smanjuje ukupni kirurški zahvat.
 • Odmah fiksabilan: S All-on-four metodom, dentalni implantati mogu se postaviti i odmah opteretiti privremenim protezama, što pacijentima omogućuje da odmah uživaju u funkcionalnim i estetskim prednostima. Metoda idealna za pojedince koji traže sveobuhvatnu zubnu restauraciju s trenutnom funkcijom i estetikom.
 • Učinkovit za probleme s osteoporozom: Tehnika All-on-four je posebno korisna za osobe s umjerenom do teškom osteoporozom jer koristi strateško postavljanje implantata i kutne implantate kako bi se maksimizirala stabilnost i podrška, bez opterećenja čeljusti.

Postupci all-on-4 metode po fazama:

 1. Početni pregled: Provodi se temeljit stomatološki pregled i procjena oralnog zdravlja i strukture čeljusti pacijenta kako bi se utvrdila prikladnost za implantate All-on-four.
 2. Otisci i 3D skeniranja: Uzimaju se digitalni otisci i 3D skeniranja čeljusti kako bi se stvorio precizan model pacijentovih usana, što pomaže u dizajniranju i planiranju kirurškog postupka i konačne restauracije.
 3. Implantacija: Pod lokalnom anestezijom, četiri implantata se pažljivo umetnu u strateške položaje unutar čeljusti. Kutevi i dubine ugradnje su od ključne važnosti za osiguravanje stabilnosti i potpore za nadolazeću restauraciju.
 4. Privremena restauracija: Nakon što su implantati fiksirani, privremeni set zuba se pričvrsti na njih, pružajući trenutnu funkciju i estetiku.
 5. Rok zacjeljivanja: Pacijent obično prolazi kroz razdoblje zacjeljivanja od 4 do 6 mjeseci kako bi se implantati sigurno integrirali s čeljusti.
 6. Konačna restauracija: Nakon razdoblja zacjeljivanja, izrađuje se konačni set zuba koji točno pristaje na abutmente implantata, stvarajući sveobuhvatnu i estetski privlačnu restauraciju.

All-on-6 metoda

All-on-6 metoda je stomatološka procedura koja ima za cilj obnoviti sve zube u gornjoj ili donjoj čeljusti uz pomoć samo 6 zubnih implantata. To je popularno rješenje za pojedince koji su izgubili značajan broj zuba i doživjeli gubitak kosti u čeljusti.

Prednosti All-on-6 metode: 

 • Povećana stabilnost i potpora: šest implantata pruža veću stabilnost i potporu u usporedbi s četiri implantata, što ga čini boljom opcijom za pojedince s ozbiljnijim gubitkom koštane mase ili širim zubnim lukovima.
 • Rana funkcija i estetika: Omogućuje trenutno postavljanje privremenih proteza, pružajući funkcionalne i estetske prednosti ranije uz prilagođavanje raznim oralnim stanjima i strukturama čeljusti.
 • Svestrana i prilagodljiva: tehnika All-on-6 može se prilagoditi različitim oralnim stanjima i strukturama čeljusne kosti te nudi sveobuhvatno rješenje za pojedince koji traže stabilnu, funkcionalnu i estetski ugodnu zubnu restauraciju.
 • Vraćanje prirodnog izgleda i osjećaja: Pruža stabilnu, prirodnog izgleda i funkcionalnu zamjenu za zube koji nedostaju.

Korak po korak postupak All-on-6 stomatološke metode:

 1. Početni pregled: Provodi se temeljit stomatološki pregled i procjena oralnog zdravlja i strukture čeljusti pacijenta kako bi se utvrdila prikladnost za implantate All-on-6.
 2. Priprema i planiranje: Zubni liječnik će uzeti digitalne otiske i 3D skeniranja čeljusti kako bi se stvorio precizan model usta pacijenta. Ova informacija će se koristiti za planiranje postavljanja implantata i dizajn konačne restauracije.
 3. Implantacija: Pod lokalnom anestezijom, šest implantata se pažljivo umetne u strateške položaje unutar čeljusti. Kutovi i dubine ugradnje su od ključne važnosti za osiguravanje stabilnosti i potpore za nadolazeću restauraciju.
 4. Privremena restauracija: Nakon što su implantati fiksirani, privremeni set zuba se pričvrsti na njih, pružajući odmah dostupnu funkciju i estetiku.
 5. Razdoblje zacjeljivanja: Pacijent obično prolazi kroz razdoblje zacjeljivanja od 4 do 6 mjeseci kako bi se implantati sigurno integrirali s čeljusti.
 6. Konačna restauracija: Nakon razdoblja zacjeljivanja, izrađuje se konačni set zuba koji točno pristaje na abutmente implantata, stvarajući sveobuhvatnu i estetski privlačnu restauraciju.
 • Trajno rješenje
 • Mogućnost žvakanja i govora
 • Prirodna funkcija i izgled
 • Poboljšan izgled lica
 • Prevencija gubitka kosti
 • Nije potrebna posebna njega
 • Vrlo čvrst i siguran
 • Bez ograničenja prehrane
 • Mogućnost zamjene

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]