PRF-“platelet-rich fibrin”

Revolucionarna metoda

Korištenje matičnih stanica u stomatologiji

PRF je kratica za "trombocitima obogaćen fibrin" koji se dobiva centrifugiranjem krvi. Trombociti sadrže faktore rasta koji pospješuju stvaranje novih krvnih žila (angiogeneza), nove koštane mase i kolagena, čime se ubrzava regeneracija. Koristi se u ortopediji, estetskoj medicini, oralnoj kirurgiji (implantologiji) i parodontologiji.

U estetskoj medicini, tretman je poznat pod nazivom "Vampirski tretman", a učinak je usmjeren na obnavljanje i osvježavanje kože lica, vrata i dekoltea.

Ključni učinak PRF-a je ubrzavanje regeneracije tkiva u koje je primijenjen.

PRF DUO A-PRF | i-PRF

PRF metoda predstavlja revolucionaran korak, jer ne zahtijeva dodatak antikoagulansa niti bilo kojeg drugog biokemijskog agensa - dovoljno je samo centrifugiranje Vaše krvi!

Osnovni koraci PRF protokola

Korak #1

Proces počinje uzimanjem krvi pacijenta u epruvete (Vacuette ®, 10 ml).

Korak #2

Krv se dalje obrađuje pomoću centrifuge: Vacuette se stavljaju u uređaj za centrifugu (PRF DUO System) i iz nje izdvaja plazma i fibrin obogaćen trombocitima (faktori rasta).

Korak #3

PRF preparat se zatim aplicira na mjesta kojima je potrebno zaraštanje ili obnavljanje.

Napomena

Plazma koja se koristi je koncentrat faktora rasta i trombocita koji sadrže matične stanice.

Oblici PRF-a (A- PRF, i-PRF)

A-PRF (Advanced PRF) je fibrinski ugrušak bogat trombocitima koji se primjenjuje u oralnoj kirurgiji, implantologiji i parodontologiji, a omogućuje brže i bezbolnije cijeljenje.

Uređaj za centrifugu koji koristimo ZDC-u (PRF DUO System) ima mogućnost dobivanja dvije frakcije PRF-a: A-PRF koji je ugrušak (centrifuga traje 8 min) i i-PRF koji je tekućina (centrifuga traje 3 min).

Budući da se koristi vlastita pacijentova krv, PRF metoda izuzetno je sigurna (nema prijenosa infekcije ni alergijske reakcije).

i-PRF (Injectable PRF ) je frakcija koja je u tekućem obliku za razliku od A-PRF koji je ugrušak. Po karakteristikama je slična kao i A-PRF, ali je prednost što sadrži postotak matičnih stanica te se može injicirati bilo gdje u tijelo.

"Vampirski tretmani"

U ZDC-u, i-PRF (tekući oblik obogaćene plazme) koristimo za neinvazivno nekirurško pomlađivanje lica, vrata i dekoltea.

Sam tretman pomlađivanja lica je jednostavan, bezbolan i brz (15 min). Dobiveni i-PRF se aplicira dermapenom (Dr. penTM) ili se injicira iglicom u željeno područje lica. Ova tehnika stimulira proizvodnju i sekreciju kolagena i elastina čime se postiže povećanje konzistencije i napetosti kože.

Koristi se za anti-aging tretmane (zatezanje kože, peglanje bora), smanjenje hiperpigmentacija i ožiljaka, kao i povećanje usana.

Nakon samo jednog tretmana vidljivo je poboljšanje i do 30 %, a za najbolje rezultate postupak se ponavlja 3 do 4 puta u vremenskim razmacima od 15 do 30 dana. Nakon toga preporučuje se raditi 1 tretman godišnje radi održavanja. Dodatna prednost tog zahvata je da se može kombinirati sa hijaluronskim filerima.

Dermapen (Dr. penTM) i Microneedling

Dermapen tretman mikroiglicama (microneedling) vrlo je efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka.

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu i vibracijama stvara brojne mikro kanale u koži. "Mikro ozljede" omogućuju bolju penetraciju aktivnih tvari u kožu. Aktivni sastojci se prenose do stanica i tako potiču stanice kože da kreiraju novi kolagen te da se obnove.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Nakon tretmana dermapenom, koža je čistija sa manje bora, a ten ujednačen. Lice izgleda blistavo, mlađe, odmorno i revitalizirano. Poslije ovog tretmana, za vrijeme faze oporavka kože, treba izbjegavati izlaganje sunčevim zrakama te odlazak u solarij.

Primjena

  • Smanjenje bora
  • Koži daje sjaj i svježinu
  • Učvršćuje kožu i sužava pore
  • Ublažuje ožiljke od akni
  • Pomaže kod prirodnog stvaranja kolagena i elastana
  • Stimulira prokrvljenost kože
  • Iskoristivost uporabe krema jako se poveća, koža mnogo lakše upija

Blagi tretmani mogu se ponoviti svaka 2 do 4 tjedna. Duboki tretmani za ožiljke mogu se ponoviti svakih 4 do 6 tjedana.

Svoj pregled u Ordinaciji dentalne medicine Glavosek možete dogovoriti pozivom na broj mobitela ili putem WhatsApp aplikacije.

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]