Zubne krunice

Trajno rješenje

Zubne krunice

Zubne krunice su protetski nadomjestak koji imitira prirodne zube. Mogu se ugraditi na postojeće zube ili na implantate. Krunice se koriste za popravak oštećenih zuba, jačanje oslabljenih zuba ili poboljšanje estetike osmijeha.

Krunice se mogu koristiti za različite svrhe

Popravljanje oštećenih zuba

Krunice se mogu koristiti za popravak zuba koji su slomljeni, napukli ili istrošeni.

Zaštita oslabljenih zuba

Krunice se mogu koristiti za zaštitu oslabljenih zuba nakon liječenja korijenskih kanala.

Zamjena nedostajućih zuba

Krunice se mogu koristiti za zamjenu jednog ili više nedostajućih zuba.

Poboljšana estetika

Zubne krunice mogu pomoći u poboljšanju estetike osmijeha.

VRSTE I TIPOVI ZUBNIH KRUNICA

Potpuno keramička zubna krunica

Potpuno keramičke krunice su najbolji izbor za ljude koji žele postići savršen izgled svojih zuba. Zahvaljujući svojim karakteristikama, potpuno keramičke krunice imitiraju prirodne zube u svakom pogledu, uključujući boju, translucenciju i sposobnost propuštanja svjetlosti. To znači da je potpuno keramičku krunicu nemoguće razlikovati od prirodnog zuba.

Cirkonska protetika je najmodernija i najestetskija metoda protetskog nadomještanja zuba. Cirkon je materijal koji savršeno oponaša prirodnu boju i strukturu zuba, pa nadomjesci izrađeni od cirkona izgledaju potpuno prirodno. Cirkon je biokompatibilan, što znači da ne uzrokuje alergije.
Cirkonske krunice izrađuju se CAD-CAM tehnologijom, što omogućuje preciznu izradu krunice koja savršeno odgovara obliku i veličini zuba.
Cirkonske krunice su idealan izbor za ljude koji žele poboljšati izgled svog osmijeha i istovremeno osigurati dugotrajnost nadomjestaka.

Cirkonska potpuno keramička krunica

Metal-keramička zubna krunica

Metal-keramičke krunice su vrsta protetskog nadomjestka koji se sastoji od metalne osnove i keramičkog sloja. Metalna osnova daje krunici čvrstoću i izdržljivost, a keramički sloj imitira prirodnu boju i izgled zuba.

Metal-keramičke krunice su relativno povoljne, a istovremeno su čvrste i dugotrajne. Zbog toga su i dalje čest izbor za protetsku rehabilitaciju, posebno u slučaju stražnjih zuba.

Metal-keramičke krunice poznate su po tome da su:

  • Cjenovno pristupačne
  • Čvrste i dugotrajne
  • Solidne estetike

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]