Koliko dugo traju ljuskice za zube

9 kol

Koliko dugo traju ljuskice za zube

Ljuskice za zube posljednjih su godina postale popularno rješenje za postizanje savršenog osmijeha. No, koliko one zapravo traju? Ova pitanja sve češće postavljaju pacijenti koji razmišljaju o ovim estetskim zahvatima. U ovom ćemo članku detaljno razmotriti različite vrste ljuskica, njihov vijek trajanja i što utječe na njihovu dugotrajnost.

Vrste ljuskica

Ljuskice za zube obično se izrađuju od dva glavna materijala: keramičkih i kompozitnih. Svaka od tih vrsta ima svoje prednosti i nedostatke te različito trajanje. Stomatolog će vam preporučiti najbolju opciju na temelju vaših specifičnih potreba i uvjeta.

Keramičke ljuskice

Keramičke ljuskice izrađene su od visokokvalitetne keramike koja može dugoročno održati svoj izgled. One su izuzetno otporne na mrlje i pružaju vrlo prirodan izgled. Prosječni vijek trajanja keramičkih ljuskica je između 10 i 15 godina, ali uz pravilnu njegu i održavanje, mogu trajati i duže.

Kompozitne ljuskice

Kompozitne ljuskice sklone su nešto kraćem vijeku trajanja u odnosu na keramičke. Izrađene su od smjese sintetičkih smola koje se apliciraju direktno na zub, a potom oblikuju i stvrdnjavaju. Ove ljuskice obično traju između 5 i 7 godina, ali su ipak povoljnije i mogu se lakše popraviti ako dođe do oštećenja.

Faktori koji utječu na vijek trajanja

Trajnost ljuskica za zube ovisi o mnogim faktorima, uključujući kvalitetu materijala, ispravnost postavljanja i način na koji se brinete o svojim zubima nakon ugradnje.

Kvaliteta materijala

Keramičke ljuskice obično nadmašuju kompozitne u smislu dugovječnosti zahvaljujući svojoj izdržljivosti i otpornosti na mrlje. Kvaliteta korištenog materijala izravno utječe na trajnost zuban ljuskica.

Proces ugradnje

Iskustvo stomatologa igra ključnu ulogu u trajnosti ljuskica. Pravilna ugradnja osigurava bolji fit, što smanjuje rizik od odvajanja ili pucanja.

Održavanje

Održavanje higijene usne šupljine ključno je za dugotrajnost vaših ljuskica. Redoviti stomatološki pregledi, pravilno četkanje i korištenje zubnog konca pomažu u očuvanju ljepote i funkcionalnosti vaših zubnih ljuskica.

Zaključak

Ljuskice za zube predstavljaju izvrstan način za poboljšanje vašeg osmijeha. Iako je prosječni vijek trajanja keramičkih ljuskica između 10 i 15 godina, a kompozitnih 5 do 7 godina, pravilna njega može značajno produžiti vijek trajanja vaše investicije. Savjetovanje s kvalificiranim stomatologom osigurat će da dobijete najbolje moguće rezultate i uživate u prekrasnom osmijehu još godinama.

Share:

Comments are closed.

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]