Najčešća pitanja i odgovori o dermalnim filerima

3 lip

Najčešća pitanja i odgovori o dermalnim filerima

U posljednje vrijeme, sve više osoba odlučuje se na korištenje dermalnih filera kako bi poboljšali izgled svog lica i pomladili kožu. No, mnogi se još uvijek pitaju što su točno dermalni fileri, kako djeluju i jesu li sigurni. Donosimo vam odgovore na najčešća pitanja o ovoj popularnoj estetskoj proceduri.

Što su dermalni fileri?

Dermalni fileri su medicinski preparati koji se injektiraju u kožu kako bi obnovili izgubljeni volumen, zagladili bore i naborane dijelove lica te poboljšali ukupnu konturu lica. Najčešće korišteni su hijaluronski fileri, koji sadrže hijaluronsku kiselinu—a prirodni su sastojak naše kože.

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je tvar koja se prirodno nalazi u našoj koži i tijelu. Njezina glavna funkcija je održavanje optimalne hidratacije kože jer može zadržati velike količine vode. S godinama, razina hijaluronske kiseline u koži opada, što dovodi do gubitka volumena i elastičnosti kože.

Kako djeluju hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri djeluju tako da brzo vraćaju volumen u određenim dijelovima lica. Injektiranjem hijaluronske kiseline, koža počinje zadržavati više vode, što rezultira punijom, čvršćom i mlađom kožom. Ovaj tretman često se koristi za popunjavanje bora oko usana, očiju i čela te za poboljšanje kontura jagodica i brade.

Kako izgleda tretman dermalnim filerima?

Tretman dermalnim filerima obično traje između 15 i 60 minuta, ovisno o području koje se tretira. Prije samog tretmana, liječnik će nanijeti lokalni anestetik kako bi smanjio nelagodu tijekom injekcije. Nakon toga slijedi injektiranje filera tankom iglom ili kanilom u određena područja lica.

Koliko dugo traju rezultati?

Trajnost rezultata ovisi o vrsti filera koji se koristi i individualnom metabolizmu pacijenta. Hijaluronski fileri obično traju između 6 i 12 mjeseci. Nakon tog razdoblja, kiselina se prirodno apsorbira u tijelu, a efekti postupno nestaju. Preporučuju se redoviti kontrolni pregledi kod stručnjaka radi održavanja željenog izgleda.

Postoje li nuspojave?

Kao i kod svakog medicinskog tretmana, postoje potencijalne nuspojave kod upotrebe dermalnih filera. Najčešće nuspojave uključuju crvenilo, oticanje, modrice ili osjetljivost na mjestu injekcije. U rijetkim slučajevima mogu se pojaviti ozbiljnije komplikacije poput infekcija ili alergijskih reakcija. Važno je tretman obaviti kod licenciranog i kvalificiranog stručnjaka kako bi se minimalizirali rizici.

Tko može koristiti dermalne filere?

Većina osoba koje žele vratiti mladolikost i osvježiti izgled lica mogu biti kandidati za tretman dermalnim filerima. Međutim, osobe s određenim medicinskim stanjima ili alergijama trebale bi konzultirati liječnika prije nego što se odluče na ovaj tretman.

Zaključak

Dermalni fileri pružaju jednostavan i učinkovit način za vraćanje volumena i mladolikosti koži lica. No, prije nego što se odlučite na ovaj korak, važno je informirati se o svim aspektima tretmana te odabrati pouzdanog i iskusnog stručnjaka. Korištenjem hijaluronskih filera možete postići prirodne rezultate i obnoviti svoju samopouzdanost.

Share:

Comments are closed.

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]