Pjeskarenje zubi: Bijeli i zdravi zubi

13 svi

Pjeskarenje zubi: Učinkovita metoda za bijele i zdrave zube

Kada je u pitanju očuvanje ljepote i zdravlja naših zubi, tehnike i prakse se neprestano unaprijeđuju. Jedna od metoda koja je sve više u središtu pozornosti je pjeskarenje zubi. Ali što točno pjeskarenje podrazumijeva, i kako nam može pomoći da ostvarimo one bijele i sjajne zube iz reklama?

Što je pjeskarenje zuba?

Pjeskarenje zuba je dentalni postupak čiji je cilj uklanjanje plaka, pigmentacije koje su uzrokovane hranom, pićem ili pušenjem, te prije svega – tvrdokornog kamenca koji se vremenom nakuplja na površini zuba. Ovaj postupak koristi potisnuti mlaz abrazivnog materijala, obično natrij bicarbonata ili sličnih biokompatibilnih materijala, kako bi se nježno, ali efikasno očistila površina zuba.

Zašto je važno uklanjati kamenac?

Zubni kamenac nije samo estetski problem; ovaj tvrdi naslage mogu biti plodno tlo za razvoj bakterija koje uzrokuju različite probleme sa zubima i desni. Ne samo da formira neprivlačan sloj na površini zuba, ali kamenac može dovesti do paradentoze, skraćivanja vijeka vaših zubi te lošeg zadaha. Redovitim čišćenjem kamenca i održavanjem oralne higijene poboljšava se ukupno oralno zdravlje.

Kako radi pjeskarenje?

Pjeskarenjem se visokim tlakom usmjerava fini prah prema površini zuba s ciljem rimozicije nečistoća. Prednost ovog postupka je u tome što je neinvazivan i mnogo manje bolan od klasičnih metoda čišćenja kamenca kojima se koriste oštri stomatološki instrumenti. Gotovo da je riječ o “spa tretmanu” za vaše zube. Postupak pjeskarenja traje relativno kratko, a rezultati su vidljivi odmah.

Koraci procesa pjeskarenja

Prvi korak u procesu pjeskarenja jest detaljan pregled oralnog stanja kod vašeg stomatologa koji potom utvrđuje jesu li vaši zubi prikladni za takav tip čišćenja. Nakon toga slijedi sam proces pjeskaranja gdje specijalizirani aparat nježno uklanja sloj plaka i kamenca s površine svakog pojedinog zuba.

Prednosti i nedostatci

Jedna od velikih prednosti ovog postupka jest brzina te mogućnost vidljivih rezultata odmah nakon tretmana – bijeli i blistavi osmijeh bez kamenca i plaka! Nadalje, održavanjem ovakve vrste higijene smanjujete rizik od nastanka raznih bolesti desni i usne šupljine. No kao svaki medicinski postupak, također ponekad postoje ograničenja ili nedostaci; osobe s već postojećim problemima desni ili veoma osjetljivimteeth mogu doživjeti kratko razdobljest nelagode nakon tretmana.

Comments are closed.

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]