Moderna rješenja u dentalnoj protetici

17 svi

Sve što trebate znati o modernim rješenjima u dentalnoj protetici

Dentalna protetika, grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem izgubljenih ili oštećenih zuba, doživjela je značajan napredak u proteklom desetljeću. Ovaj članak pruža pregled suvremenih rješenja koja su dostupna pacijentima, s posebnim naglaskom na aspekte poput funkcionalnosti i estetike.

Inovacije u dentalnoj protetici

Implantati – temelji modernog nadomještanja zuba

Implantati predstavljaju revolucionarno rješenje za one koji su izgubili jedan ili više zuba. Radi se o titanskim vijcima koji se kirurški umetnu u čeljust na mjestu izgubljenog zuba. Nakon što se implantat integrira s kosti čeljusti, služi kao stabilan temelj za nadgradnju poput krunicu ili mosta. Prednost implantata leži u tome da ne samo da vraćaju funkciju žvakanja, već sprječavaju i gubitak kosti čeljusti koji prirodno slijedi nakon gubitka zuba.

Mostovi i krune – klasični pristupi sa suvremenim materijalima

Mostovi i krune nisu novost u dentalnoj medicini, ali su materijali i tehnike koje se danas koriste znatno napredovali. Krune služe kao “kapice” za oštećene ili oslabljene zube, vraćajući im oblik, veličinu i funkcionalnost. Mostovi, s druge strane, koriste se za zamjenu jednog ili više nedostajućih zuba tako što se oslanjaju na prirodne zube sa strane praznine.

Suvremeni materijali omogućuju izradu krunicu i mostova koji ne samo da su čvrsti i izdržljivi, već imaju i prirodniji izgled koji teže razlikovati od pravih zuba.

Proteze – kombinacija funkcije i estetike

Za one s većim gubitkom zubi, proteze ostaju jedan od dostupnih izbora. Nove tehnologije omogućuju izradu proteza koje bolje pristaju usta korisnika, nudeći poboljšanu funkciju žvakanja uz znatno bolju udobnost nošenja. Osim toga, suvremeno dizajniranje proteza ima za cilj postići što prirodniji izgled, minimizirajući time osjećaj nelagode pri nošenju.

Comments are closed.

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]