5 najpopularnijih zahvata u estetskoj stomatologiji

2 tra

5 najpopularnijih zahvata u estetskoj stomatologiji

Estetska stomatologija pomaknula je granice u području oralne medicine, pružajući pacijentima priliku da postignu svoj idealan osmijeh. Ova specijalizacija stomatologije koristi moderne tehnike i materijale za kreiranje privlačnih i funkcionalnih zubi. Pogledajmo bliže koje su to popularne metode koje trenutno dominiraju ovom sferom.

Izbeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba je najčešće tražen estetski postupak u stomatologiji. To nije iznenađujuće s obzirom na to da bistar, svijetao osmijeh može dodati samopouzdanju i privlačnosti. Međutim, važno je napomenuti da ovaj tretman nije prikladan za sve. Na primjer, tinejdžeri i trudnice bi trebali izbjegavati ovu metodu. Također, ne preporučuje se pacijentima sa oštećenim zubima ili desni.

Ljuskice za zube

Ljuskice su tanke presvlake koje se stavljaju na prednji dio gornjih ili donjih zuba kako bi se popravila njihova boja, oblik ili veličina. Ovi mali komadi porcelana mogu promijeniti izgled pojedinog zuba ili cijelog niza zubi, stvarajući čvršći i svjetliji osmijeh.

Ortodontske terapije

Veliki broj ljudi koristi ortodontsku terapiju kako bi ispravile nepravilnosti poput preklapanja ili razmaka između zuba. Sa novim tehnologijama kao što su nevidljive proteze, sada je moguće ostvariti lijep izgled bez imitacija tradicionalne ortodontske terapije.

Zubni implantanti

Zubni implantanti su još jedna popularna metoda u estetskoj stomatologiji koja pomaže pacijentima koji su izgubili jedan ili više zuba. Implantati nude trajnu zamjenu za prirodne korjenove uz pružanje stabilne baze za krunice, mostove ili proteze.

Krunice i mostovi

Kada pacijenti imaju oštećene ili nedostajuće zube, krunice i mostovi mogu ponuditi rješenje koje ne samo da poboljšava funkciju zuba, već i estetiku osmijeha. Krunice su kapice koje se stavljaju na postojeće zube ili implantate, dok mostovi zamjenjuju jedan ili više nepostojećih zuba.

Estetska stomatologija pruža širok spektar tretmana dizajniranih za poboljšanje izgleda vašeg osmijeha. Bez obzira na to pružaju li oni dramatične transformacije ili diskretne promjene, rezultat je uvijek isti: divan osmijeh kojim možete biti ponosni. Bez obzira tražite li kompletnu transformaciju osmijeha ili jednostavno želite poboljšati svoj prirodni izgled, možete biti sigurni da će estetska stomatologija imati rješenje za vas.

Comments are closed.

Ul. Stjepana Radića 10

48350, Đurđevac

Nazovi nas

048/733-104
097/779-31-08

Radno vrijeme

Klikni za više informacija

Rezerviraj termin

[email protected]